neljapäev, 20. veebruar 2014

Siin ja praegu

Ma märkan päevast-päeva  rohkem, kuidas aeg justkui liiguks kiiremini. Seitse päeva, mis on ette paika pandud aga ikka  jääb siiski üle asju, mida ei mahu kuskile paigutada. Küsin endalt, kas see on lihtsalt selline periood või harjun ma sellise eluga ning suhtun sellesse, kui normaalsesse igapäeva.
Märkan ka seda, kuidas inimestel on pidevalt kiire, me oleme unustanud olla siin ja praegu. Kui me hommikul ärkame ning lastele võileibu teeme oleme mõtetega juba kontorilaua taga. Kui jõuame arvuti taha ning tööle, mõtiskleme, kas jõuame üldse lõunale või jätame täna vahele. Jättes lõuna vahele oleme märkamatult mõtetes juba õhtus ning õhtusöögi valmistamises. Enesele märkamata jäävad meil kogemata päeva imelised hetked, sest me oleme mõtetega pidevalt kuskil mujal!


Paljud inimesed kurdavad, et nad on väsinud. Tegelikult ei väsita inimesi igapäeva töö, mured, rõõmud või kohustused vaid see, et nad ei suuda olla siin ja praegu. Inimene väsitab end mõtetega, mis on seotud tulevikuga.

Kuidas ära tunda liigset kiirustamist?
Tee oma päevas mõned pausid, kus sa saad aru, mis sinuga tegelikult toimub. Kontrolli oma mõtteid- kas need on positiivsed või negatiivsed, egoistlikud või läbi armastuse? Tunneta, mis toimub sinu kehas- kas sa oled pinges või lõdvestunud, on mõnes sinu kehaosas eriti raske tunne? Kuulata, mis ütleb sinu südamehääl ning sisetunne- kas kõik on hästi? MUIDUGI ON! Tea, et kõik ongi hästi, kui sa oled praeguses hetkes.

Me mõtleme endale pidevalt probleeme, mis tegelikult asuvad tulevikus. Mõtiskleme, kuidas saada soovitud ametikoht, millal võiks kodu ja pere luua. Mõnes tekitavad sellised mõtted kurbust, teises rõõmu ja põnevust- inimesed on erinevad.

Kuidas tuua end siia hetke, siia ja praegu?

Lõpeta ootus.
Me ootame pidevalt nn. paremat elu ja helgemat tuleviku- et meil oleks rohkem raha ning parem väljanägemine. Saa teadvustatuks sellest, et kõik hea ja imeline on sinuga praeguses hetkes. Lõpeta see pidev ootus, millegi või kellegi. Pannes end ootuse seisundisse võid kaotada elu väärtuslikud hetked, elu võib sinust justkui mööda minna. Seega- ole tänulik selle üle, mis sul juba praegu on.

Ära muretse tuleviku pärast.
Inimesed tegelevad pidevalt õnne ootamisega. Mis on õnn ja kus ta asub? Esmalt võiksime küsida endalt- mis on minu jaoks õnn? Nii palju, kui on erinevaid inimesi on ka erinevaid vastuseid, sest iga inimese jaoks ongi õnn erineva tähendusega. Siiski, meil kõigil on vaja see vastus ülesse leida.
Kui sa oled ära tundnud, mis on sinu jaoks õnn siis ära otsi seda- õnn lihtsalt saabub! Sul ei ole võimalik leida õnne asukohta, sest ta võib olla järgmise nurga taga või kuskil kaugel mägedes hoopis. Oluline on unistada.

Unista.
Siin ja praegu olemine ei tähenda seda, et sa ei võiks unistada millestki imelisest. Unista, kuid ilma ootuste ja lootusteta. Kui inimesed hakkavad unistama loovad nad endale visiooni- millal ja kuidas miski võiks sündida. Mõni meist kujutab ette eluarmastuse ning otsib just sellist inimest enda ellu. Ära jää kinni unistustesse. Unista, soovi ning lase ta siis lahti. Kujuta ette, et unistus on justkui linnuke su peopesal, keda sa paitad ning imetled, kuid siis lased tal lennata oma teed.


Kui sa hakkad märkama neid hetki, kus sa oled siin ja praegu hakkab sinu elu muutuma. Sa märkad hommikust karget ilu, varavalges joodud kohvi naudingut ning imelist tunnet olla vahel ka üksinda. Kui sa õpid olema siin ja praegu saad aru, et ei ole kohta kurbusele, negatiivsusele või lootusetusele. Siin ja praegu olemine võimaldab sul tunda end imeliselt ning armastusväärselt just sellisena nagu oled, ükskõik, kas sinu elus on vaesus või rikkus!


2 kommentaari:

  1. Tähelepanu !!!

    minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

    Attention !!!

    my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.

    VastaKustuta
  2. Download Aplikasi Live Chat BOLAVITA :
    Playstore / App Store : BOLAVITA Sabung Ayam

    Freechip 1 Juta Rupiah di www.bolavita.site Situs Judi Online Indonesia yang sudah berdiri lama ! Aman dan Mudah di akses !

    S-A-B-U-N-G A-Y-A-M B-A-N-G-K-O-K
    S-P-O-R-T-S-B-O-O-K
    C-A-S-I-N-O LIVE
    S-L-O-T
    D-I-N-G-D-O-N-G
    B-I-N-G-O
    T-E-M-B-A-K I-K-A-N ONLINE
    B-O-L-A T-A-N-G-K-A-S
    T-O-G-E-L ONLINE

    Transaksi 24 Jam Online Tanpa Libur ! Daftarkan diri kamu sekarang juga !
    Hubungi Cs kami yang bertugas :
    WA : +62812-2222-995
    Line : cs_bolavita
    WeChat : BOLAITA
    BBM : BOLAVITA

    VastaKustuta