pühapäev, 9. veebruar 2014

Meis kõigis on hea ja halb, kumma valid sina?


Kummaliselt ringi jooksev narkodoosiga narkar, elus hätta jäänud pomps tänaval, iseendaga rääkivad inimesed- tänapäeva ühiskonna tänavapilt. Vaadates seda ning elades selles keskkonnas tekib tihti küsimus- kas valida hea või halb enda sees. Kas valida halb ning vaadata neid halvustavalt  või valida hea ning mõista, et nende kõigi sees on peidus hea inimene, kes lihtsalt on kaduma läinud.


Meie sees on halb ja hea hunt, keda sa rohkem toidad?

Potsatan teiseks hommikukohviks enne turule jõudmist kohvikus. Istun ning vaatan enda ümber, järsku peatub kogu maailma aeg, ma märkan kummalisi asju ja minu mõtted hakkavad voolima täiesti uut kuju. Kõik, mida mõtlen jõuab tagasi hundi juttu juurde. Teate neid hetki, kus keegi teeb teile nii väga haiget, et tahaks hambaid krigistada. Või kohtate eriti nõmedat klienditeenindajat, ülemus istub pähe ja mees ajab kodus närvi. Tänaval haisev pomps ajab öökima ja mõtled vaid sellest, kuidas ta oma eluga toime ei tule. Just selline mõte sünnitab sinus kõike, mis pole sinusse loodud sündima. Teate, et me kõik sündisime siia maailma kunagi täiesti süütuna nagu inglid! Meil polnud aimugi, mis saama hakkab, kui arsti kätel lamasime ja siis ema rinnale saime. Kasvades suuremas  tahtsime me  teha vaid keelatut ning jonnida. Me hakkasime saama aimu maailmast, meis hakkasid kujunema suhtumine ellu ja inimestesse. Me hakkasime tajuma seisukohti ja eluvaateid. Sõltudes oma vanematest kasvasime kas meeldivas või ebameeldivas keskkonnas. Saime vähem või rohkem traumasid. Kõigil meil muide pole ideaalset peremudelit. Jah ja teate, me kõik oleme tegelikult sisimas head ja lapsed.
Mingis vanuses hakati meis kasvatama sotsiaalset küpsust — sa pead minema tööle, enne lõpeta kool ära ja seal vahepeal veel saa hakkama ülikooliga ning hakka targaks. Palun leia enda kõrvale ideaalne kaaslane ja osta kodu. Meil ei lastud enam olla lapsed. Eino mingis vanuses peame seda kõik tegema, kuid millal? Meil ei lastud jääda sisimas lasteks ja süütuteks ingliteks, kes olime sündides.
Isegi kurjategijad on tegelikult sisimas head — lihtsalt elu ja traumad on neid selliseks teinud. Me peaksime hoopis kõigile narkaritele, kurjategijatele, joodikutele kaasa tundma. Me kõik otsime, soovime ja tahame olla armastatud ja armastada — usun, et see on inimkonna suurim puudus. Teineteisele abi pakkumise puudus ja vähene abi küsimine. Ja just see suhtumine peaks meis olema alati, kui vaatame mõnda elu hammasrataste vahele jäänud inimest. Ka meie võiks tema asemel olla, aga meil on võibolla natukene rohkem vedanud, kui temal.
Ja nüüd, kui ma turule jõuan teate mis juhtub — kõik need tädikesed kartuliletis või lillepottide taga on nii kurjad, et jube hakkab. Ma naeratan, teen sõbraliku juttu, miski ei aita. Minus kerkib jälle küsimus — mis päästab inimkonna, kuidas me jõuame suurema armastuse ja harmoonia poole.
Proovige vahel seda taktikat, et kellegi peale närvi minnes, ärritudes või vihastades näete tema sees head inimest. See on lihtne ning tekitab ka teis endas parema tunde. Ja kui päev hakkas lõpule jõudma kirjutasin paberile järgneva:
”Ükskõik, mis toimub su elus — kõik on hästi. Iga kaotus on millegi võit. Iga raskus on hiljem kergus. Kõikidest sulguvatest saavad hiljem uued avatud uksed. Armastada saab teist, kuid ennast peab armastama. Ennast tuleb lubada kellelegi, kes soovib tulla su hinge, et hingele pai teha. Me kõik oleme maailmas, et teineteist aidata, hoida ja armastada. Maailm hoolitseb minu, sinu ja meie eest.“
Ning asetasin selle oma külmkapile. Tee sinagi midagi enda ja maailma heaks, juba täna!

2 kommentaari:

  1. Tähelepanu !!!

    minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

    Attention !!!

    my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.

    VastaKustuta
  2. Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

    Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume igasuguseid laenuteenuseid (eralaen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me teame, et õigustatud laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused.

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate.

    Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!

    VastaKustuta