reede, 21. märts 2014

Esimene samm: ma tahan muutuda ja muuta oma elu.


Esimene samm on alati kõige raskem. Miks? Sest, kui jõuad selle otsuseni muutuda oled tegelikult väga väsinud senisest elust. Sellest senisest elust, kus oli nii palju negatiivset ning halba. See on sind nii ära väsitanud, et korraks tahaks isegi küsida, kust ma saan jõu, et muuta oma elu? Just pimeduses on kõige raskem näha valgust. Tea, et valgus on sinu sees olnud koguaeg. Valgus, et teha suur samm ja muutuda. Pimedus on lihtsalt rohkem võimutsenud.
Kindlasti tunned sa ka esmalt hirmu. Sinu sees närib palju kahtlusi- kas ma ikka suudan, kuidas ma saan loobuda oma senisest elust ja inimestest, äkki ma jään millestki ilma? Vastus on, et kõik need kahtlused on normaalsed, kuid kaotuse asemel saad ainult võita! Ka mind valitsesid paljud hirmud. Sõpru polnud mul ka too aeg palju, kuid kartsin, et jään neist viimastestki ilma. Tegelikuses leidsin ülesse hoopis õiged inimesed. 
Mis juhtub alguses? Kui sa alustad teekonda iseendasse tõusevad pinnale need tõelised unistused ja soovid, mis sind õnnelikuks teevad.

Iseseisvusperiood
Teadagi on millegi ja millegi vahel üks paus. Tühjus on millegi algus, uuele ruumi tegemine. Isegi sõnade vahel on tühimikud, et mõistaksime millest kirjutada. Püüa mõista, et meie elus tekivad tühimikud selleks, et saada aru, kus me oma eluga oleme ning kes me oleme. Mis on meile oluline. Selline seisund on võrreldav hetkega, kus inimene tõstab käe trummilt, et uuesti lüüa. Üks tühjus ning üks hetk, kus pole midagi. See on nagu vaikus enne tormi. Nii on see ka sellel teekonnal. 
Inimesed kardavad neid, kes soovivad erineda. Vahel nad isegi eemaduvad inimestest, kes julgevad oma elu muuta ning kõrgemalt uskuda. Neil tekib hirm, et nemad ei saaks sellega hakkama. Tavaliselt me valime uusi kaaslasi, kes on koopiad vanadest, nüüd hakkame tegema teistsuguseid valikuid. 

Iseseisvusperioodis sa võid hakata märkama, et senised inimesed sinu ümber ei ole tegelikult sinu inimesed. Vaatad vanale sõbrale või eelmisele elukaaslasele näkku ning mõtled, millest sul oli temaga enne üldse rääkida? Mõistad, et oled valinud uue elu, mis on rikkalikum.

Usalda tühjust, sest see aitab sul teadmatusega leppida. Usaldus võrdub hingega dialoogi astumises, mis loob omakorda kontakti tõelise sinuga.
Iseseisvusperiood tähendab mugavustsoonist väljumist. Ainult mugavustsoonist väljumine aitab sul kohtuda tõelise iseendaga. Mugavustsoonis võis asuda sinu jaoks palju turvalist- vanad harjumused, vanad suhted või midagi muud, mis lõi sulle turvatunde. Ära mõista end hukka, kui alguses või hiljem libastud astudes sellesse mugavustsooni tagasi. Ka mina teen seda ikka veel, oluline on saabumine jälle kõrgemale teele.

Tee iseendani ning tõelise mina leidmiseni ei pruugigi olla seltskondlik üritus. Sa ei saa soovida jõuda endani, kui su ümber on kära ja müra. Tea, et õiged vastused tulevad vaikuses. Seltskond sobib selleks vaid siis, kui see on seltskond, mis toob sinus esile parima ning toetab sind. Inimesed, kes teevad läbi samasugust muutust nagu sina.

Mineviku ja tuleviku analüüsimine
Oluline on mõista seda, mis oli see, mis sind tõukas oma elu muutma. Võta paber ning pane kirja kõik see, mis sulle ei meeldinud tänasest päevast tahapoole vaadates. Olgu selleks kasvõi väga väikesed asjad, teod, sündmused või inimesed.

Kui see nimekiri on valmis siis teisele paberile kirjuta kõik see, mida ootad tulevikust. Väldi mõtet, et sa ei saa, ei suuda, ei jaksa või see pole võimalik. Oluline on just see, et SA SAAD! Sellele paberile võib samamoodi kirjutada ka väga väikesed asjad. Unistused ei pea vaid suured olema. 

Ja nüüd viska ära esimene paber, kus on kirjas minevik. Kui saad põleta ära ahjus. Oluline on, et sa vaid ei lõhuks paberit vaid teeksid seda sama ka oma peas ja südames. Sa ei pea unustama oma mineviku, sest ilma minevikuta poleks meil oleviku. Kuid lõhu kõik see, mis sind ei ole toitnud ega aidanud. See, mis pole sind õnnelikuks teinud. 

Nüüd on algus tehtud- sa oled jõudnud iseseisvusperioodi ning analüüsinud ära mineviku ning pannud paika tuleviku.
Teiseks sammuks on mõistmine ning andestamine. Sellest juba homme!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar